Det som göms i snö

Kommer upp i tö. Det är verkligen sanningens ord om man går runt och tittar ute nu. Nu tinar det ena äckliga efter den andra upp, det är alltid från ciggarettpaket till cyklar. Folk kastar allt möjligt på backen och då försvinner det för en stund. Och samma diskussion är det varje vår när hundägarna får käftsmällar för allt bajs som tinar fram, och jo visst, det är verkligen äckligt när man måste väja mellan bajskorvarna som ligger på backen, MEN...

Idag satt jag och lyssnade på radion på ett program på P3 som heter efter 3, och där intervjuade hon Hasse Larsson arbetsledare på svenskmarkservice i Härnösand. Då berättade han om hur mycket dom har att ta reda på och hur arg och less han var på folk som måste kasta allt på backen, Men han berättade även en intressant sak som gjorde mig intresserad. Det var att när den första snön kommer så plockar man inte 150-200 soptunnor för omlackering och lagning. Men då är man ju inte så smart egentligen, om man vet att varje vinter kastas det bara mer och mer skräp ute, och det är väl inte heller så konstigt att folk kastar saker utomhus när man plockar in alla soptunnor där man ska kasta allt skärp. och eftersom människa än lat av naturen så kastar man ju automatiskt skiten på backen.

Visst är det tråkigt att folk inte kan lägga skiten i fickan och kasta det när man kommer hem, och alla borde vi bättre oss på det, Men jag tycker inte heller att det är så smart att komunen att ta beslutet att plocka in dom flesta soptunnorna på vinter, för då får man faktiskt lite grann skylla sig själv med. Så skärpning båda parter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0