Skiss skiss skiss...

Vi har jobbat med att skapa former med tidningspapper, och ansiktsfigurer, för att lära oss att former beter sig på olika sätt och att man ibland inte alltid behöver märka ut alla delar på en kropp utan att ögat läser former ändå.

Min inspiration                               Mitt utförande
                          

Några andra kroppsformer jag jobbade med
   


Det går tungt nu...

just nu är det tungt här nere med räkningar, skola, ledighet, nöjen och att alla är borta i helgen. Har mycket jag måste hinna fixa inom snar framtid, praktik,jobb, boka tid för att laga bilen osv. Så nu är det lite grått... det blir säkert rosen moln snart igen.

Borlänge...

Idag har vi haft färglära fast ute i butikerna, vi fick varsin butik och sen skulle vi jobba med att studera färgerna i butikerna och uppläggen, uppgiften tog dock 10 min, så det kändes lite onödigt att åka 5 mil för det. Men passade på och köpa en fin klänning med, skäms på mig, jaaaaaaaaa.

Sen när vi kom hem trött och sliten lagade elin och jag chili con carne, skit gott vart det, mums, (självklart på corn då) : )Leva kollektivt i Dalagården!

5 Nackdelar med att bo kollektivt:

1. Även om man har märkt sakerna med sitt namn i kylskåpet hindrar det inte andra från att förstå att det faktiskt inte är deras!

2. Man delar allt tv, soffa, bestick, ja allt.

3. Har man dörren stängd så betyder det tydligen inte att man vill vara ifred

4. Kräks nån, kräks man själv.

5. Tro inte att du bestämmer själv när du vill sova, för vill nån spela musik mitt i natten så är det bara till att sjunga med.

5 Fördelar med att bo kollektivt

1. Det finns alltid någon rolig att umgås med

2. Man behöver aldrig äta ensam

3.  Man behöver inte alltid heller sova ensam, det finns alltid någon som vill skeda

4.  Saknar man nåt, är det väldigt nära till grannen

5. Tänk er själv att bara behöva städa vardagsrummet var sjätte vecka

Nu är det slut!

Nu är kalligrafin över, tyvärr! Det har varit två jätte intressanta dagar, dock så har tiden gått så fort, och man har bara rusat igenom fler olika stilar och inte riktigt hunnit lärt sig någon helt känns det som, tyvärr skriver jag fortfarande som en kråka, men vad kan man begära när man haft så lite tid. Ska försöka sitta några kvällar fram över och öva lite så jag kommer in i det och inte glömmer bort de.

Här kommer lite av det jag gjort, tyvärr är det som sagt väldigt ful och jag vill egentligen inte visa det, men man måste väl måste väl bjuda lite på sig själv här i livet : )


Bröllop!

Ikväll är det äntligen bröllop, dagen när det sker, bonde gifter sig med dödlig!. Vilken spänning, Här har vi redan tagit bra platser för att kunna se bröllopet, och sen blir det riskastning på tvn.

Denna vecka måndag och tisdag har vi en gästlärare som ska ha utbildning med oss om textens konst, och historien bakom bokstäverna och så ska vi även lära oss sköntextning, kalligrafi.Denna dag har gått med er rasande tempo, och nya stilar matas till oss, medans vi samtidigt hör på Marie som berättar historien för oss och visa olika bilder på diabilder. Få se sen om jag vågar lägga upp nån bild på min fina skön textning.haha


Puss o kram till er Alla, eller till er som förtjänar det : )

Lycklig?

Det gick ett väldigt intressant program härrom dagen på tv, det var en professor eller en läkare som hade kommit fram till slutsatsen att man bara kunde vara lycklig 3 månader åt gången och att man tillslut alltid hamnar tillbaka i "det vanliga" igen, stadiumet det livet igen bara går vidare. Han hade ett exempel där en person råkade ut för en olycka och hamnade i rullstol och en person vann snuskigt mycket pengar. Personen som råkade ut för olyckan skulle så klart bli deprimerad och personen som vann pengarna skulle naturligtvis vara överlycklig. Men skulle man åter träffa dom ingen om ett år, så skulle allt vara som vanligt igen. Personen som råkat ut för en olycka hade säkert fått kämpat hårt ett år, men hade nu accepterar det som hänt och börjat levt igen och personen som vunnit alla pengar hade insett att livet också var tillbaka till det vanliga igen....

Är det verkligen så, är vi lyckliga i omgångar?

En mysig helg!

Den här helgen har varit lugn och skön, vi var ut i fredags på hockeyn, mora-leksand, tyvärr förlorarde leksand efter förlängningen och åkte ut på straffarna, dock så ligger dom fortfarande etta, men dom hade faktiskt behövt extra poängen som mora nu fick, men vi håller tummarna för matchen ikväll mot sundsvall : )

Sen i helgen har det varit julbak, bastning och slöning, det har snöat och snöat och snöat hela helgen, så nu är det kaos här nere, men det är så mysigt att sitta i soffan med en filt, en kopp te och bara tittta ut på ovädret. Haha nu kanske ni undrar varför jag bakat lussekatter efter jul, men grejen var den att jag hann varken äta eller baka några i år, och då känns det inte som om det varit jul, men nu har jag gjort båda två och då kan jag gå vidare : )Hoppas ni haft en lika bra helg som jag. Nu ska jag sätta mig ner och söka lite jobb och sen ska jag upp till klassrummet och jobba lite!

Biblioteket och Affärn!

Här kommer bilderna från biblioteket och affärn, dock är bilderna i jätte dålig kvalité på grund av att jag fotade med mobilen och plus att lamporna var släckta i fönstren, men ni ser ju på ett ungefär hur det ser ut i alla fall=)

  

Skyltningen över!

Nu är skytningen över, vet att jag tjatar om det jätte mycket, men på nåt sett kändes det som världens jobbigaste skyltning, men det är nog bara för att jag varit så trött antar jag, nu är den i alla fall klar, och redovisningen är imorgon bitti kl 9 på noret!

Idag bokade jag även besiktning, och varför blir det alltid så för mig, jag bokade torsdag 27 februari bara för att jag måste hinna laga bilen med, så jag tyckte det verkade som en bra dag och det fanns en tid kl 9! Så glad i hågen att jag äntligen bokat kände jag mig nöjd. Men sen får jag ett sms där Erica frågade om jag vill jobba, och det är jag ju jätte glad för, men självklart så krockar dom två grejerna med varann!. Så nu tänkte jag försöka smöra för olsson hemma, och se om han har möjlighet att hjälpa mig : )Men det tror jag säkert.

Idag kom även ett paket, ett vitt, för då kommer dom i tid! haha! Tack så mycket gulliga mamma! KRAAAAAAAAAAAAAM TILL DIG!

Historisk dag!

Idag hade jag lovat att lägga ut bilderna på skyltningen på biblioteket, men tyvärr vart inte bilden nå bra i dagsljus, måste gå dit nån kväll i veckan och fota, orkade inte ikväll eftersom det varit snö kaos här nere, så räckte det med dom två ggr jag vart tvungen att gå till noret idag, Men innan fredag lovar jag att bilderna ska vara uppe : )

Jag längtar så mycket tills denna vecka är över, först och främst är skyltningsveckan över då, och det är alltid en stor sten som lyfts från ens hjärta, sen är det match på fredag mellan mora-leksand, ojojojoj säger jag bara! SPÄNNNING!. Så innan vi går ner blir det lite för fest och mys middag med några vänner. Efter matchen så hålls även en stor fest på arenan! Så vi hoppas att leksand vinner så det blir en sjukdundransfest : )

Måste även göra ett litet inlägg om att Idag är en historisk dag. En dag många kommer att minnas som hoppets och glädjens dag. Idag svär Barack Obama eden och blir USA:s nye president. Jag brukar inte kolla på president-ceremonier men idag gör jag ett undantag, Eftersom det faktiskt är en väldigt spännande period i våran historia!.


Må du leva längre än vi tror!!!

Skyltningsvecka!

Idag började skyltningsveckan, första dagen är av verkad och vi är redan klar med en butik!. Vi hade planerat väldigt bra så när vi väl kom till butiken så var det bara att ställa allt i ordning och sen vare klart, Vi har bara nån bok som ska flyttas om och så ska vi skriva en skylt som vi ska he dit. Så imorrn kommer vi att börja med affärn, så får vi se hur det blir där : )
Imorrn kommer en bild så får ni se hur det blev, denna skyltning är inte påkostad eftersom det snart ska skyltas om igen, Så budgeten är noll, så förvänta er inget magiskt : )

Nu ska jag hoppa i säng så jag är pigg imorrn, konstigt nog är jag väldigt trött nu för tiden. Alltså konstigt trött. Men det är väl kanske årstiden som gör en sån. Imorrn ska jag ringa till tällberg och boka tid på spa, det ska bli massage och ansiktsbehandling. Vi är några som ska åka dit, så det kommer nog bli underbart!

Hoppas ni har det bra alla där hemma. Puss o kram från mig : )

Formex mässan!

Nu har jag varit på formex mässan för första gången!. Shit vad grejer det fanns. Man skulle ha behövt minst två dagar för att hinna se allt. Men det var kul och se allt, men det hade varit ännu roligare om man hade ägt en affär och att man fick köpa in saker, det hade varit drömmen! Men nån gång i framtiden hoppas jag att det är så med!

Så hur ska jag summera ihop det här, det vart en väldigt lång dag klev upp 05:30 och kom hem runt 23. Men det var klart värt det. Det fanns hur mycket som helst att titta på, kuddar, gardiner, blommor, troll, leksaker, dalahästar,kort, apor, lampor, möbler, tidningar, bilar, kurkor, ljus, godis och mycket mer! 

Lägger upp lite bilder här så ni får se, jag fotade kanske 200 bilder, så jag ha valt ut några bara : )

                   

en slagen hjälte på väg hem : )

Fy fan!

Jag visste inte att det fanns sånna svin i världen!. Jag visste inte att jag bara blev utnyttjad, men nu vet jag!Fy fan säger jag bara! Vilka människor gör så här? Har ni inget samvete?

Födelsedagsbarn!

Igår firade vi sanna med sång och presenter : ) Det var mysigt med tårta och umgänge : )

Idag blir det en tidig kväll, ska upp så pass tidigt, vi åker kl 07:00 med tåget till stockholm och är inte tillbaka i leksand för ens 21:30 så det bli en LÅNG dag!..

Händer mycket...

Just nu händer det mycket, vi har hållt på med inspirations skyltningar i klassrummet, små urflippade grejer!. Sen håller vi på och planerar inför skyltningsveckan som är nästa vecka, jag ska vara på biblioteket och Affärn. Sen ska vi ju även till sthlm nu på fredag och gå på formex mässan, och det ska blir jätte roligt och intressant, jag älskar mässor : )


Har tagit farväl av min Älskade LG idag med, en liten begravning blev det, och eftersom mobilen var gjord i aluminium, så ska jag och elin göra ett halsband av baksidan!. haha vi får se hur det blir : )

Hoppas ni har det bra där hemma, här är det jätte kul, och tiden går fort!

Puss o kram till er alla : )

Vart gör två tjejer i 20-års åldern en lördag kväll?

Svaret får ni här : )

Man gör smör såklart!.. Eller det var i alla fall vad jag och elin gjorde! Vi vet inte hur vi kom på att vi skulle göra det, men kul vare, och får er som inte vet hur det går till kommer det här.

1. Köp 3 dl grädde och he i en skål och börja vispa.

2. Vispa ännu mera

3. När du börjar uppleva att det börjar blir tråkigt, vispa lite till...

4. och lite till. Tills du tycker att det börjar se riktigt motbjudande ut, då äre det nästan klar 

5. Häll vatten i skålen och börja "tvätta" smöret. 

6. Salta smöret, och då menar jag att det ska i MYCKET salt.

Klart!!!! Så här fint blir resultatet=)

Hittade lite bilder!

Idag när jag laddade upp bilderna från när vi varit ute och gått så hittade jag bilder från våran lilla julmarknad som vi hade här på skolan, hade helt glömt bort att jag fotade lite!

Här hölls glöggen varm som besökarna fick dricka!
   

Vi var hos ena av våra lärare på fika innan jul med, Ann, en jätte gullig kvinna som annars jobbar som konstnär. Vi fick komma och hälsa på henne i hennes ateljè


Den sjukt fina tavlan som jag vill haaaaaaaa : )
 

Japanska parken

Idag har elin jag och sandra varit ute på en lång promenad, det har varit så himla skönt väder så man ville inte gå in. Sol, några minusgrader och vindstilla, kan det bli bättre än så!. När vintern är så här, då är den faktiskt fantastisk!

Lite bilder sen promenaden!

     


Japanska parken, den är jätte fin under sommaren, ser kanske lite halv tråkig ut nu på vintern. Vi hittade även en japanska dalahäst, hur nu det går ihop: )
     

torkskåpet stjäler lukten!

Igår när jag tvättade och tog ur tvätten ur maskinen, så luktar den så himla gott!. Man kan aldrig få nog av rentvättade kläder!. Sen hängde jag inte tvätten i torkskåpet, när jag sen kom och skulle hämta den, så luktade jag på mina handdukar, har ni någonsin tänk på det? Att om man hänger kläderna i ett torkskåp, så stjäler, alltså nu är jag helt seriöst, den stjäler lukten, den goda rentvättade lukten!... Men om man istället hänger dom så dom får torka själv så luktar dom fortfarande så där gott och ny tvättat!. Nu menar jag inte att mina grejer luktar apa, dom luktar ju fortfarande rentvättat men inte så där, så man känner det!

Min förklylning har brutit ut nu!. Så nu har jag ont i huvet, jag är snorig, hes, det knäpper i öronen, hängig!  Ska i alla fall stanna hemma imorrn från skolan, känner att jag måste försöka vila.

Många sjuka kramar från mig

!

Du får inte röra mitt hjärta

Du får inte hålla min hand

Det var du som bestämde att vi inte var gjorda för varann

Dagarna går, men än så rinner en tår

Men de säger att tiden läker alla sår.


Jag kan inte förstå, hur allt kunde bli

När jag bara ville älska, och du lika så

Du rörde mitt hjärta som ingen annan gjort

Mitt hjärta var som en stor port


Men jag kan inte låta dig vandra på min väg

När du inte vill visa mig ditt mål

Tiden börja sina och jag måste sluta att grina


Dagarna går men här står jag fortfarande med ett öppet sår

Vart tog den lyckliga tiden vägen

Den som vi ville visa världen

Det är dags att se nya mål och sluta gräva ner mig i stora hål


Det är dig jag aldrig glömmer

Och om dig jag alltid drömmer

Men det är dags att börja le, det är dags att se

Att livet har mer att ge


Även om vi var gjorda för varann

Så kan vi inte bara se på det som försvann


Våra vägar kommer åter korsas

Och jag hoppas att vi då inte kommer låtsas

Som om inget fanns

Som om våra hjärtan inte stod i brann


Än är lyckan inte slut, våra hjärtan kommer åter att slå

Bara det att vi inte kan förstå.


Jag hoppas en dag att det blir du och jag

Även om det ligger långt borta, kan mitt hjärta in sluta hoppas

Att en dag står vi där, och tänker tillbaka på allt det här


För min tanke för dig, finnas alltid hos mig


Kallt här!

Idag har det varit -15 -  -17 grader, det är inte behagligt vill jag lova, men ni har väl ungefär samma gradantal hemma! Dagen har gått fort, fast jag fortfarande inte är vidare pigg så gick skoldagen bra, vi hade färglära idag så det var skönt att bara sitta och måla med lite vatten färger : )

Ikväll när jag stog i duschen och värmde mig, det är inte så varmt här inne i korridoren vet inte varför, men i alla fall så kom jag på när jag stått där ett bra tag att justefan alla mina handdukar är nere i tvättsugan, haha ååh. Så jag fick torka mig med en sån lite hand handduk, det var inte det lättaste och det sista fick morgonrocken suga upp=)

Nu ska vi se på grammisgalan som claudias bror är med i :)

The girl are back in town...

Nu har jag landat i leksand, färden ner vad helt fruktansvärd, inte på grund av väglaget eller nåt sånt utan enbart på grund av att jag har blivit sjuk, har ingen febertermometer, men jag kan lova att jag har feber nu, har tryckt i mig massa ipren nu i alla fall, dock är min röst inte så mycket att göra åt, låter som en hesgnällspik när jag prata. hur nu en sån låter?

Jag sandra och elin satt och kollade på ett program på tv:n ikväll när hon från rent hus dyker upp, som jag tycker ser ut som om hon inte har riktigt alla hästar hemma i stallet. men i alla fall så pratade hon om sina älskade silverfiskar(hur man nu kan älska dom är ju ganska oförståligt) var av jag härmade henne,och det sjuka är att det var ganska likt, sandra tyckte i alla fall det var jätte kul : )

Aja apropå ingenting som texten ovan var så känns det som om jag varit borta från leksand i bara några timmar, allt är som vanliigt, basen är på när man ska sova, alla är hemma (förutom anna), samtalen fortatte bara ifrån där vi avslutade de och popcorn och mys med tjejerna,Ganska skönt faktiskt : )

Imorrn hoppas vi, eller varför säger jag vi? jag Hoppas att jag är piggare imorrn så jag orkar ta itu med all packning och lite små grejer som behöver göras, plus att jag skulle vilja prata som en normal människa igen, just nu gör det så ont när jag pratar så jag väljer hellre att vara tyst, och det är inte vanligt vill jag säga : )

Men nu ska jag gå och kurrera mig : ) God natt, tänker på dig än!

Några av mina favorit

Den här julen har många sagt massa roliga uttryck, som nästan har fått mig att lägga mig ner på golvet oh kvida av skratt!. Men som vanliga så glömmer man bort vad som sas, och det man kommer ihåg är bara hur kul det var!

Ett av dom uttrycken kom i alla fall från en vän till mig på nyårsafton där han kläckte ur sig kommentaren .

"Bara för att hon är ful ska hon inte tro att hon komma undan"

och en annan sak som har disskuterats under jul är en återkommande fråga eller fundering

" Jag tror seriöst hon har en liten hjärnskada"

Ja det är kanske inte så lätt för alla att förstå ironin i dessa uttryck, men jag kan inte heller förklara dom, pga av vissa saker, men jag kan försäkra er om att det var jätte kul =)

Hoppas ni alla har haft en jätte bra jul och nyår med ledigheter och underbara stunder med familjen.

Kramar från mig : )


nyårs revy

Min nyårs revy!


Januari:

Ja det var väl inte en så händelserik månad, bodde på Johannybergs med Micke fortfarande och jobbade åt ISS, piss jobb, men vad göra man inte för att betala räkningar och klara av livet. Dagarna flöt på med vänner, fester, jobb och andra äventyr.


Februari:

Börjar vi tok renovera lägenheten från golv till tak, allt gjordes om och byttes ut, det var en jobbig tid att leva i slipdamm, men det vart ju även väldigt fint resultat. Jag började att fundera över vad jag ska göra med mitt liv och vad jag vill göra, och jag har ju alltid varit intresserad av färg och form, Så snabbt slängde jag iväg några ansökningar till skolor.


Mars:

Jobbet började kännas alldels för tungt och det kändes inte heller värt att måste grina varje gång innan man gick på jobbet, alla sa upp sig eftersom läget på skolan där vi jobbade var ohållbart. Men jag tänkte att jag måste härda ut, för vi kunde ju inte leva på en lön.


April:

Började febrilt söka massa jobb, mitt cv:n flög åt alla möjliga håll kors och tvärs igenom Sverige, Allt från byggjobbare till dagisfröken, tänkte att det var värt att söka allt om jag så skulle bli råttbekämpare. Allt blev helt enkelt för jobbig och jag sa upp mig från ISS, vilket jag nu i efterhand tycker var ett jätte bra beslut, jag kämpade och stod ut med dessa ungdomar på skolan som ingen riktigt ville ta ansvar för att styra. Jag tänkte jag får helt enkelt lov att börja leva lite fattigt.

 Jag och min mor åker ner till ner till sthlm över en helg för att hälsa på min bror, vi springer lite grann på stan fram och tillbaka, och helt plötsligt får jag ett samtal som förändrar min värld väldigt mycket, ett svar! Ett svar av en arbetsgivare som ville att jag skulle komma på intervju. Självklart säger jag JA och glad i hågen köper jag lite nya kläder piffar upp mig och går på denna intervju och som ni alla vet så fick jag jobbet.


Maj:

Början på det nya livet, eller min nya vardag. Stolt var jag kan jag säga som vågade säga upp mig från en fast tjänst för det är det inte många som gör. Jag har inte ångrat för en sekund att jag gjorde det. Men uppklädd och fin började jag på hotell Kramm, Det var mycket på en gång där och mycket man skulle hinna med att lära sig, innan man skulle kunna bemästra hela receptionen själv. Men gud va kul det var. Ett riktigt jobb, ett roligt jobb, och framförallt att få arbetskamrater.


Juni:

Jobbet flyter på bra och jag trivs mer och mer för varje dag, även om detta jobb inte alltid är roligt varje sekund så känner jag ändå att jag alltid har trevligt på jobbet, jag längtar dit till att träffa alla. Jag börjar sakta men säkert lära känna människorna mer på jobbet och får snart vänner. Helt plötsligt rasar min värld! Jag och Micke ska flytta ifrån varandra. Många frågor dyker upp i mitt huve. Vem ska älskar mig nu? Vem ska jag komma hem till som bryr sig? Vart ska jag bo? Hur gör vi med alla saker? Bil? vänner, hur blir det med dem? Vem kommer ställa upp för mig nu? Även fast jag var 20 år och alla säger att man inte kan veta vad kärlek är då, och att de tips man får är att det finns ju tusen killar kvar i världen att träffa, så är det inte riktigt sådana tips man känner sig taggad över.


Juli:

Flyttar hem till Lisa och Olsson på Brännavägen, känner mig bara allmänt i vägen och saknar mitt liv, mitt rum, mina saker, min vardag, mina regler! Men ni ska inte tro att jag var ett besvär för dem för det var jag inte, de stöttade mig på alla möjliga sätt som det bara gick och hjälpte mig. Men ni vet ibland behöver man bara tid för att slicka sina sår och läka.

Jaha som en galen ekorre springer man runt och söker lägenheter, ringer, skickar mail, smsar men ne inget napp! Eftersom jag är en sån som inte vill hyra heller är för att jag har fått för mig att då måste man bo i nåt sunkigt kök med rosa elefant tapeter, och det var nåt som inte passade mig. Men helt plötsligt dyker det upp, det som jag sökt, en underbar två på krokvägen, med bra läge och ja jag föll för den på en gång. Så inom loppet av 1 vecka var man lägenhets ägare och 85 000 fattigare.


Augusti:

Jag flyttar in i min lägenhet och livet börjar kännas ganska bra. Trivs som fisken i vattnet på jobbet, jobbade dygnet runt nästan på jobbet, men jag kan säga att det var min räddning, har jag inte haft jobbet i den stunden där jag kunna glömma allt och bara vara glada Frida, så hade det varit mycket jobbigare för mig att hantera hela den här situationen. Men helt plötsligt kom det ett samtal som återigen skulle vända min värld upp och ner. Jag sitter i receptionen med Sandra och tar emot detta samtal, lägger på luren helt chockad och Sandra frågar var det är. Jag börjar stor grina och kan inte prata! Då vare från leksands folkhögskola dem ringde och sa att jag hade komma in och dom undrade om jag ville tacka ja till platsen. Varför jag börja grina var för att jag nu infunnit mig i livet med att jobba och börja leva själv, börjat skapa en vardag som passa mig, och känsla att vara lämna av Micke var inte så hemskt längre. Och sen komma det här?

Jag tänker såhär, Ne Frida! Du kan inte tacka nej till den här chansen, nu gäller det! Ta ett steg ut i livet, det kan inte bli värre än att du bara kan flytta hem igen!

Så då började kaoset igen. Vem skulle hyra min lägenhet som jag precis köpt? Vart skulle jag göra av alla mina möbler? Hur skulle jag kunna betala lånet om jag pluggade? Vad säger de på jobbet när jag säger upp mig helt plötsligt? Hur skulle jag göra med bilen? Vart skulle jag bo när jag väl kom dit ner? Skulle dem tycka om mig där nere? Ville jag verkligen det här? Ja tankarna bara snurrade. Saken var den även att när jag fick det här samtalet så var det 11 dagar kvar tills skolan började.

Ja och hipp som happ befann jag mig i en främmande stad, utan vänner och familj som kunde stötta mig och jag skulle börja bo där nere!


September:

Ganska snabbt fann jag vänner, och Sandra som bor mittemot mig i korridoren vi fann varandra väldigt snabbt, hon och jag började vårat "liv" tillsammans precis som om vi alltid känt varandra, även andra i utbildningen började fråga om vi sökte till detta tillsammans?

Livet flyter på i Leksand och jag börjar trivas allt mer och mer, vardagen känns så långt borta som man är van vid hemma.


Oktober-november

Dagarna går väldigt sakta i leksand, men ändå väldigt fort, låter konstigt men det går inte riktigt att förklara. Skolan går jätte bra med alla skyltningar, textningsuppgifter, praktik, skiss och mycket mera. Börjar skapa band med allt fler människor som börjar bli några av mina goda vänner där nere.


December:

December är här och man börjar fatta att man faktiskt har läst en termin snart på skolan! Allt i mitt liv har gått så himla fort det senaste halvåret det är så många förändringar som har skett så när jag ser tillbaka så vet jag inte ens hur jag hann med allt och hur jag orkade. Men ibland är det som de gamla säger, det är fan bara att bita ihop!  Nu ser jag framemot ett nytt år, med nya upplevelser och nya spännande vägar som livet ska ta mig in på, men jag hoppas att det inte ska bli så drastiska saker som händer. Ett stort tack till min familj som hjälpte mig enormt detta år och ett stort tack till alla ni andra som stötta mig genom min resa genom berg och dalar.


För er som är van!

För er som är van att jag svara på sms, ungefär 3 sekunder efter att jag fått det så bli inte besviken om jag inte svarar, för min mobil har börjat skaffa sig allt för stort självförtroende och börjar fungerar lite så där hipp som happ och när han känner för det, så lugnt,svarar jag inte första timmen så gör jag det säkert andra! och jag är inte sur eller nåt, budskapet har nog bara inte gått fram i mobilen.

För nu när jag studerar så har jag inte överflöd med pengar som jag kan ligga och rulla  mig i, och innan en ny mobil införskaffas kommer det andra saker på priolistan som måste åtgärdats först!

Men jag ska säga att jag är väldigt glad att jag jobbade nu under julen och tjänade lite pengar, eftersom bilen måste lagas... och det är ju en väldans tur att den gick sönder för vad skulle jag annars ha lagt pengarna på.

Audi A3 till salu!En likadan bil som denna fast mörkblå är till salu för högstbjudande!

Dagens fundering!

Hur kommer det sig att har man väl lärt sig att cykla så glömmer man det aldrig?Svar: Det kallas för en intränad reflex. Det fungerar på ett liknande sätt som en medfödd reflex, t ex att man aldrig glömmer hur man andas.


Filmer att rekommendera!

  • Första plats: På första plats hamnar inte en film, utan det blir så klart jeff Dunhams julshow!. Den är ingen film men det är grymt bra och alla får sig ett gott skratt till den.
  • Andra plats: Den går till filmen Mirror. En bra skräckfilm. Jag har lite så där förkärlek till skräckfilmer, verkar väll finna ett nöje i att skrämma upp mig själv lite. Den är en film som handlar om en medelåldersman som får ett jobb att vakta ett gammalt köpcentrum som har brunnit ner och där speglarna börjar berätta om vad som egentligen hände.
  • Tredje plats: Den går till filmen Awake, en enormt bra thriller, Handlar om en kille som behöver ett nytt hjärta, och hur han lägger hela sitt liv i hans kompis händer som är kirurgen som ska byta hjärta på honom, Så kan det gå med giriga vänner runt sig om man själv besitter en stor förmögenhet, skådespelarna är bland annat, lena Ohlin och Jessica alba.
  • Fjärde platsen: Den går till SAW 5, för alla er som följt denna serie av filmer så kommer här en till, den är lika dan som alla andra tidigare 4 filmer och hur en person ger människor chansen att rädda sig själv genom att offra nånting hos sig själv. Tycker väl kanske nu att tillverkarna av denna film bör sluta nu innan dom börjar förstöra, men den är helt klart se värd.
  • Femte platsen: Här kommer återigen en uppföljare, Vacancy 2. jag är ju en liten tönt som gillar dessa egentligen  fjantiga skräckfilmer där man nästan vet innan man hett på den vad som kommer att hända, denna är precis som ettan men ändå väldigt bra!


Nästa veckan kommer jag att rekommendera underbara och romantiska kärleksfilmer så klart, just nu är jag stört förälskad i Jude law, finns det nån snyggare man än han på jorden?

Hans blick i the holiday som han ger till cameron diaz, om man någonsin kommer att uppleva att få en som blick, då kommer man att veta att man verkligen är älskad av den personen.


Nu var det nya året här!

Igår var det nyårsafton och firande med vännerna!... Det var en kul kväll med mycket skratt, är inte ett dugg bakis idag och det känns jätte bra!

Så det är väl nu man ska skriva saker man ska hinna göra detta år och vad man har för löften. Men jag har aldrig förstått mig på det där med löften, varför ska man just lova det när det blir nytt år? varför kan man inte lova sig själv nåt i juni? Jag har inte skaffat mig nåt löfte och kommer inte heller göra det. Känner inte att jag har nåt som jag måste försöka upp nå på det sättet. Dock kommer det hända mycket detta år. Jag är snart på väg ner till leksand igen, och ska läsa klart andra terminen. Första terminen gick så fort att jag nog som sagt inte ens har förstått att jag bor där nere eller att jag har pluggat överhuvudtaget. Så nu är det bara att plugga vidare och sen hoppas att jag kommer få något jobb inom detta, det skulle vara hur kul som helst och testa på sen om jag stannar inom det, det vet man aldrig. men just nu är mitt mål att läsa klart skolan, flytta hem alla min saker, spara ihop lite pengar och resa lite innan jag skaffar mig ett seriöst jobb... jag och maria planerar att fara utomlands i 2 månader. Men Än så länge är det bara önsketänkande och drömmar, men vad vore man utan dom?

Hoppas att erat nya år kommer bli lika bra som mitt, men det är det ni själva som avgör!


RSS 2.0